Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Για το δικό μου μισθό στον ιδιωτικό τομέα μπορείται να εγγυηθείτε Κ. Βενιζέλο

Βενιζέλος: «Το δημόσιο εγγυάται την καταβολή της μισθοδοσίας στον Σκαραμαγκά»

Το ελληνικό δημόσιο εγγυάται την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το χρονικό διάστημα, που απαιτείται ως την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη γερμανική πλευρά, για το μέλλον των Ναυπηγείων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι έλαβε την επιστολή από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Thyssen Group Marine Systems, Ηans Cristof Atzpodien, με την οποία επιβεβαίωνε το περιεχόμενο της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε στις 4 Νοεμβρίου, και ζητούσε «ορισμένες αυτονόητες εξειδικεύσεις». Πρόσθεσε δε, ότι σήμερα θα αποσταλεί η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη συνάντηση της 4ης Νοεμβρίου είχαν συμφωνηθεί:

- Η γερμανική πλευρά να αναλάβει την υποχρέωση να αναζητήσει και να προτείνει υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις για τα Ναυπηγεία, λύσεις με χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό βάθος. Να καταρτιστεί έτσι, μία λίστα προτάσεων που θα αξιολογηθεί από διεθνή οίκο, ο οποίος θα επιλεγεί από την ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για τον Οίκο Λαζάρ, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο κ. Βενιζέλος και

- Στο μεταξύ χρονικό διάστημα να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των Ναυπηγείων και να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εν πλω δοκιμές των τριών νέων υποβρυχίων.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η όλη διαδικασία από γερμανικής πλευράς θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα τέλη Φεβρουαρίου και, όπως είπε, η τελική συμφωνία θα κυρωθεί από τη Βουλή.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το ποσό της μισθοδοσίας, που ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως, θα καλυφθεί με συμψηφισμό των δαπανών, που απορρέουν από ενεργές συμβάσεις με τη Γερμανία, όπως είναι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S. «Σε κάθε περίπτωση, δεν θα διακινδυνέψουμε τα υποβρύχια για 4 εκατομμύρια ευρώ», διεμήνυσε.

Την άλλη εβδομάδα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τις σημερινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου