Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ηρθε η ώρα της αλήθειας

«Αδύναμοι κρίκοι» στην κυβέρνηση. Κορυφαία στελέχη κάνουν λόγο για απουσία σαφούς σχεδιασμού στα σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Στα βαθιά νερά της πραγματικότητας καλείται να κολυμπήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, καθώς οι επικοινωνιακού, κατά κύριο λόγο, χαρακτήρα κινήσεις του πρώτου μήνα της λειτουργίας της, προσδίδουν δυναμική, αλλά δεν απαντούν στα σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, κορυφαία στελέχη κάνουν πλέον λόγο για απουσία σαφούς σχεδιασμού, αλλά και συγκροτημένου πολιτικού και επικοινωνιακού κέντρου, ενώ σπεύδουν να προσθέσουν πως ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται «αδύναμοι κρίκοι» στο κυβερνητικό σχήμα, με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον ορισμό των αρμοδιοτήτων των υφυπουργών, στην τοποθέτηση γενικών γραμματέων στα υπουργεία και διοικήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να προκαλούν πρόσθετες περιπλοκές.

Η επισήμανση των κ.κ. Δ. Ρέππα, Αννας Διαμαντοπούλου και Ανδρ. Λοβέρδου, κατά το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να «ανοίξει» κατά την τρέχουσα περίοδο, κατά την οποία η ανοχή της κοινής γνώμης είναι μεγάλη, δύσκολα μέτωπα όπως το ασφαλιστικό, ο ΟΣΕ και οι δαπάνες των νοσοκομείων, μόνο τυχαία δεν υπήρξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου