Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Σαμαράς: «Πρέπει να δοθεί λόγος στη βάση»

Σαμαράς: «Πρέπει να δοθεί λόγος στη βάση»
Συνέντευξη Αντ. Σαμαρά σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου μίλησε για τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν μετά την εκλογή αρχηγού του κόμματος.
Το ιδεολογικό και το οργανωτικό, είναι τα δύο ζητήματα που πρέπει να τεθούν στη ΝΔ μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία κ. Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που έδωσε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ.

Ο κ. Σαμαρά εκτίμησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βάση η οποία «αισθάνεται ότι υπάρχει αποξένωση από το κέντρο», και είπε ότι χάθηκε η αλληλεγγύη. «Πρέπει να δοθεί λόγος στη βάση και να οργανωθεί καλύτερα», είπε και ανέφερε ότι δεν απουσίαζε από το συνέδριο την δεύτερη ημέρα, αλλά ήταν εκεί από το πρωί, και πως εάν ήξερε ότι θα μιλούσε η κ.Μπακογιάννη θα ήταν παρών να την ακούσει. «Δεν υπάρχει ρωγμή εξαιτίας αυτού. Θα είμαστε μια γροθιά την άλλη μέρα όλοι» είπε και αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους δεν δευτερολόγησε, σημείωσε ότι κάλυψε τις θέσεις του την πρώτη ημέρα.

Αναφερόμενος στο ιδεολογικό ζήτημα, έκανε λόγο για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, για να μεγαλώνει ο πλούτος με δίκαιη διάχυσή του προς τα κάτω. Αναρωτήθηκε «γιατί να χαρίσουμε την αγάπη για την πατρίδα στην άκρα δεξιά και την κοινωνική ευαισθησία στην αριστερά, γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα του προνομιακού λόγου στα ζητήματα ανταγωνιστικότητας και δημόσιας τάξης;» και εκτίμησε ότι «δεν ζητούν μόνο οι δεξιοί δημόσια ασφάλεια». Είπε ακόμη ότι θέλει ένα κράτος διαιτητή που να θέτει κανόνες και όχι επιχειρηματία ή νυχτοφύλακα.

Τόνισε ότι δεν θα είναι δυο ξένοι στην ίδια πόλη με την κ. Μπακογιάννη την άλλη ημέρα, ενώ για τα γεγονότα του 1993 αφού είπε ότι δεν θέλει να μπει σε συζήτηση για το χθες, δήλωσε δικαιωμένος και πρόσθεσε: «τα γεγονότα του '93 εμένα με δικαίωσαν. Απέτρεψαν μια συνθηκολόγηση σε ένα εθνικό θέμα. Το μόνο που θέλω είναι να φύγουμε από τους όρους του χθες και να περάσουμε στο αύριο. Το μόνο που πρέπει να δούμε από το χθες είναι τα αίτια που μας έφεραν εδώ» πρόσθεσε.

Έπλεξε το εγκώμιο του κ. Αβραμόπουλου ο οποίος όπως είπε ο κ. Σαμαράς ήταν πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής στο θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση, ενώ είπε ότι δεν θα έδινε ποτέ δαχτυλίδι ο Καραμανλής, διότι δεν του αρμόζει και επειδή το δαχτυλίδι στη ΝΔ το δίνει ο λαός.

Τόνισε ακόμη πως εάν κερδίσει την εκλογή θα προχωρήσει σε τακτικό συνέδριο θέσεων με προσυνεδριακό διάλογο και σε άσκηση αντιπολίτευσης όπου χρειάζεται, ενώ θα στηρίξει τα θετικά της κυβέρνησης.

Ανέφερε πως αν κερδίσει θα προχωρήσει σε συλλογικό παιχνίδι και πως δεν θα αξιοποιήσει στελέχη με βάση το ποιον ψήφισαν αλλά το αν είναι ικανοί, λέγοντας πως θέλει νέους και άφθαρτους, ενώ για το αποτέλεσμα και το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα είπε:

«Αν κερδίσω θα σεβαστώ τον ηττημένο, αν χάσω θα σεβαστώ τον νικητή».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, και όπως είπε τρώθηκε το κύρος της χώρας ενώ την επέκρινε για την - όπως υποστήριξε - «πρωτοφανή εκδικητικότητα» απέναντι στους εργαζόμενους στα stage και για την κατάργηση υπουργείων με βαρύ συμβολισμό όπως το Ναυτιλίας και το Μακεδονίας Θράκης.

Τέλος είπε ότι εάν κερδίσει θα τηρήσει την δέσμευση Καραμανλή για στήριξη της υποψηφιότητας του Κάρολου Παπούλια, ενώ σημείωσε πως η ΝΔ δεν είναι ακόμη οργανωμένη ώστε να επιδιώξει εκλογές. Για το «Σκοπιανό» ανέφερε ότι η κόκκινη γραμμή των Σκοπίων είναι να μην δέχονται μια ονομασία για όλες τις χρήσεις. Αν το δεχθούν να έρθουν να το συζητήσουμε είπε, λέγοντας ότι δεν απομακρύνθηκε από τις θέσεις του κατά της σύνθετης ονομασίας.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των προγραμμάτων μαθητείας STAGE όπου επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη νομική υποστήριξή τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους των 10500 στελεχών της ΟΝΝΕΔ, όπου αποφασίστηκε η αμφίδρομη συζήτηση μέσω διαδικτύου, με όλα τα μέλη που υπογράφουν τη σχετική επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου