Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε προεκλογικά να μην βάλει φόρους

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε προεκλογικά να μην βάλει άλλους φόρους αλλα σύμφωνα με την Καθημερινή θα επαναφέρει τα αντικειμενικά κριτήρια. Μήπως τα αντικειμενικά κριτήρια δεν είναι φορολογία ;

Σώμα επίλεκτων αστυνομικών κατά της φοροδιαφυγής
Επαναφορά αντικειμενικών κριτηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σώμα επίλεκτων αστυνομικών θα ρίξει στη μάχη κατά του οικονομικού εγκλήματος η κυβέρνηση, η οποία ταυτόχρονα σχεδιάζει την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων προσδιορισμού του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

Το νέο σώμα θα υπάγεται στον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ΣΔΟΕ, που θα επανασυσταθεί. Στις αρμοδιότητές του θα είναι ο έλεγχος του «πόθεν έσχες», η αποκάλυψη κυκλωμάτων που ξεπλένουν «μαύρο χρήμα» και η αντιμετώπιση της διαφθοράς εντός κι εκτός των τειχών του δημόσιου τομέα. Η μονάδα θα στελεχωθεί από 100 αστυνομικούς με γνώσεις σε θέματα οικονομίας, χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και τεχνολογίας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων για 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους. Τα χαμηλά εισοδήματα που δηλώνουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων οδηγούν το οικονομικό επιτελείο στη θέσπιση ενός νέου συστήματος ανάλογου με αυτό που ίσχυε το 1996. Επί της ουσίας, πρόκειται για την επιβολή δήλωσης ελάχιστου εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου