Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ψέματα απο το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το Σιωπητήριο του Θ. Μαυρίδη και τη δημοσίευση του στο Capital το Πασοκ συνεχίζει να λέει ψέματα και ας έχουν περάσει δύο μήνες απο τις εκλογές.
΄΄Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν αντιλαμβάνονται σιγά – σιγά ότι δεν ήταν και μεγάλη «μαγκιά» να πάρουν τα κλειδιά του καταστήματος, όταν το κατάστημα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση διάλυσης. Οι εκπρόσωποι του παλαιού ΠΑΣΟΚ, έχοντας στο παρελθόν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους από τόσες και τόσες σπουδαίες εμπειρίες, σπεύδουν να πάρουν αποστάσεις ασφαλείας.

Εξακολουθούν, όμως, και λένε ψέματα στο λαό, όπως ακριβώς έκαναν και στην προεκλογική περίοδο. Προσπαθούν να εμφανίσουν ένα φιλολαϊκό πρόσωπο, επιδιώκοντας να διατηρήσουν κάτι τις από τα σημερινά τους κεκτημένα ως εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όταν οι πολίτες θα αναζητούν τους υπαίτιους του ναυαγίου.

Λυπούμαστε, αλλά, παρά τις εξαγγελίες, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει κατορθώσει να φέρει κάτι καινούργιο στην ελληνική πολιτική ζωή. Καλή είναι η διαδικτυακή δημοκρατία, αλλά ο κ. Παπανδρέου οφείλει να ξεκαθαρίσει αν εμπιστεύεται ή όχι τον κ. Παπακωνσταντίνου. Αν ο κ. Πάγκαλος μιλάει εξ ονόματός του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή αν ο κάθε ένας έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο σε αυτή την κυβέρνηση. Κι ο κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του οφείλει να ξεκαθαρίσει επίσης την θέση του. Μπορεί να παράγει έργο υπό αυτές τις συνθήκες; Αν πιστεύει ότι μπορεί, τότε δεν δικαιούται στο μέλλον να επικαλεστεί τον σημερινό πόλεμο που του γίνεται για να αιτιολογήσει πιθανή αποτυχία.

Καλές είναι οι εξαγγελίες, τα αδιευκρίνιστα πλάνα για τις πράσινες επενδύσεις, τα ευχολόγια να περνάμε όλοι καλά, αλλά αυτή η κυβέρνηση αρχίζει και δείχνει σημάδια κακής νοοτροπίας πολύ – πολύ νωρίς.

Να θυμίσουμε στον κ. Παπανδρέου ότι οι αλαζονικές συμπεριφορές απαξίωσαν την προηγούμενη κυβέρνηση στα μάτια των πολιτών. Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κανείς από το ζενίθ στο ναδίρ. Ο δρόμος για τις... άγονες γραμμές δεν είναι τόσο μακρινός όσο νομίζουν μερικοί...΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου